Sidebar

12
wo, aug

Nesselanders nemen deel aan Alpe d'HuZes 2011

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

logo-alpedhuzes-260x220Nesselander Perry van Gils gaat op donderdag 9 juni 2011 de uitdaging aan om zes maal de vermaarde alpenreus Alpe d'Huez op één dag te beklimmen. Dat doe ik niet alleen maar met mij 450 renners en 450 teams (waaronder Erik Herle, ook bewoner van Nesselande). Met deze ruim 4.000 deelnemers gaan we het sponsor resultaat van 2010 (12.177.999,34 euro) verpulveren: we gaan 20 miljoen euro bijeenbrengen. Dat kunnen we niet alleen. Daar hebben we de hulp van iedereen hard bij nodig!

Wat gebeurt er met je sponsoring?
Stichting Alpe d´HuZes heeft sinds de eerste fietstocht 2006 al meer dan 20 miljoen euro opgehaald. Met dit geld financieren ze onderzoek, projecten en diensten die in lijn zijn met hun missie: 'Anderen Faciliteren en Inspireren om Goed, Gelukkig en Gezond te leven met kanker'. Deze keuze komt voort uit het gegeven dat tegenwoordig 55% van de patiënten geneest van kanker. De 45% die niet geneest gaat steeds langer met kanker leven; dat kan om 1 jaar, soms 5, tot wel 15 jaar gaan. Voor deze groep wordt de kwaliteit van leven met kanker steeds belangrijker. Dit is een belangrijk verschil met 30 jaar geleden. Toen ging 85% van de patiënten binnen 3 maanden dood en was de diagnose kanker welhaast een doodvonnis. In die situatie neem je als patiënt alleen maar afscheid. Met de sterk vergrote overlevingskans van nu gaat het voor veel patiënten juist om de kwaliteit van hun leven.

Alpe d´HuZes wil daarom haar geld besteden aan het hele spectrum van de kwaliteit van leven. Ze zijn in 2008 gestart met de voorbereidingen voor het revalidatie-onderzoeksprogramma A-CaRe, vervolgens hebben ze zich gestort op het thema Leven met Kanker, het thema Kanker en Voeding en zijn ze nu bezig met een aantal concrete nieuwe plannen.

Graag verwijs ik naar mijn persoonlijke website, waar ik mijn doel verder omschrijf. Ook om als bedrijf te sponsoren zijn er diverse mogelijkheden.

Uiteraard wil ik graag het initiatief en de mogelijkheden persoonlijk toelichten.

Sportieve groet,
Perry

Meer informatie:

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart