Sidebar

25
di, feb

Maak het verschil in Prins Alexander op vrijdag 19 maart

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

logo-deelgemeente-prins-alexander-260x220Vrijwilligers maken het verschil in onze samenleving. Dat wordt duidelijk op vrijdag 19 maart tijdens ┬┤Maak Het Verschil In 2010┬┤. De deelgemeente Prins Alexander, InZ en deelgemeentelijke vrijwilligersorganisaties laten die dag zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van vrijwilligerswerk, tijdens de vrijwilligerspromotiedag in de Immanuelkerk aan de Berlagestraat 96 in Prins Alexander. Vanaf 14.00 uur tot 19.00 uur staan de deuren open voor alle inwoners van de deelgemeente.

Zo kunnen mensen die Maatje willen zijn terecht bij Maatschappelijke Dienstverlening. Mensen die van mensen en van autorijden houden kunnen even bij de wijkbus gaan kijken. Voor liefhebbers van dieren is de dierenambulance misschien iets. Voor werken met kinderen staan de speeltuinvereniging en de scouting klaar. In de sport kan men organisatietalent goed gebruiken. Verder zijn Humanitas, Laurens en Prinsenhof op zoek naar vrijwilligers voor zorg en ouderen. En de buurthuizen in de wijken hebben voor ieder wat wils als het om vrijwilligerswerk gaat.

Twintig vrijwilligersorganisaties staan op de vrijwilligerspromotiedag klaar om hun vrijwilligerswerk te laten zien en alle bezoekers enthousiast te maken. Natuurlijk met de bedoeling dat de bezoekers het voorbeeld van de vrijwilligers volgen en ook vrijwilliger worden. De hele dag helpen scholieren van de Roncalli mavo in het kader van hun maatschappelijke stage als vrijwilliger bij de organisatie.

De deelgemeente Prins Alexander voert een actief vrijwilligersbeleid. Met de slogan: 'Maak Het Verschil In 2010' ondersteunt zij vrijwilligersorganisaties bij het werven van nieuwe vrijwilligers. De deelgemeente Prins Alexander is ook blij met alle inwoners die zich nu al als vrijwilliger inzetten. Eenderde van de inwoners is actief als vrijwilliger. Deze zijn actief bij sportverenigingen, op scholen, in de wijkgebouwen en bij ouderen thuis. Daarom laat de deelgemeente haar waardering blijken tijdens het vrijwilligersfeest op zaterdag 20 maart 2010.

Op maandag 29 maart 2010 toont Antenne TV een uitzending over het vrijwilligerswerk in Prins Alexander op de zender van TV Rijnmond. De opnamen hiervoor worden gemaakt op 19 maart 2010. Wilt u de uitzending later nog eens bekijken, ga dan naar: www.prinsalexander.nl of www.antennetv.nl.

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart