Sidebar

23
zo, feb

Hanging baskets

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
hanging basketsVaak ontbreekt het in nieuwbouwwijken nog wel eens aan groen, daarom hadden een aantal buurtbewoners uit het complex Hollands Glorie het idee om de buurt wat op te fleuren met bloembakken aan de lantaarnpalen.

In 2009 diende Tanja Sissing (namens de BC Hollands Glorie) n.a.v. dit idee een aanvraag in bij de stichting WONIO, om in aanmerking te komen voor het bewonersbudget. Dit budget wordt ter beschikking gesteld door de deelgemeente Prins Alexander en is bedoeld om de wijk, straat of complex te verfraaien en/of om een positieve verstandhouding onder buurbewoners te stimuleren.

Omdat een aantal bewoners uit het naastgelegen complex Nessegaarde de hanging baskets ook wel zagen zitten, is het plan uitgebreid. Inmiddels is het plan gehonoreerd en zijn de hanging baskets nu bijna een feit.

Op zondag 30 mei is het dan zover.....Bewoners zullen maar liefst 102 lantaarnpalen in de complexen Hollands Glorie en (een gedeelte van) Nessegaarde gaan opfleuren met de hanging baskets!!!!
Er is een team van bewoners samengesteld om de bloembakken aan de lantaarnpalen te bevestigen en een team om deze te onderhouden, zodat niet alleen de buurt er gezelliger uit gaat zien, maar dat dit project ook nog eens een extra bijgedrage levert aan de sociale cohesie.
Omdat het lastig is om op zo'n hoogte de bewatering te verzorgen, zijn er 30 drukspuiten aangeschaft, die de "verzorgers" in bruikleen krijgen. Zo kunnen zij d.m.v. een verlengstukje aan de spuit de hoogte gemakkelijker bereiken.

Bewoners zijn deze dag natuurlijk van harte welkom om 13.00 uur aan de Salvador Dalistraat om er een "glaasje" op te komen drinken, extra hulp is natuurlijk altijd mooi meegenomen!!!

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart