Sidebar

12
wo, aug

Basistraining buurtbemiddeling in oktober

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

logo-buurtbemiddeling-prins-alexanderOok in de zomermaanden
Onenigheid tussen buren komt het hele jaar voor. Het jaargetijde bepaalt soms wel de aard. Bij mooi weer gaan ramen en deur open en verblijven we vaker op balkon of in de tuin. Geluid van stemmen en muziek en geuren van barbecue kunnen zorgen voor hinder en irritatie. Kwesties die met hulp van een onpartijdig derde, zoals buurtbemiddeling, in een gesprek tussen buren verhelderd, verbeterd of opgelost kunnen worden.

Buurtbemiddeling nodig?
Na een eerste telefonisch contact met de projectleider maakt een bemiddelaar een afspraak met u voor een persoonlijk gesprek. Samen onderzoekt u hoe u dit zou kunnen en willen oplossen. Soms zijn tips voor het zelf aangaan van een gesprek met de buren voldoende, soms zal hulp in het gesprek met de buren wenselijk zijn. In beide situaties bieden de bemiddelaars hulp vanuit hun onpartijdige en belangeloze rol.

Buurtbemiddelaar worden?
Buurtbemiddelaars zijn wijkbewoners die zich vrijwillig in hun buurt inzetten. Voor zij aan de slag gaan volgen zij een training van zes dagdelen. Zoekt u zinvol vrijwilligerswerk en wilt u een bijdrage leveren aan het woon- en leefplezier in uw buurt of wijk, volg dan de basistraining die in oktober 2011 in Prins Alexander gegeven wordt.

Buurtbemiddeling Prins Alexander is bereikbaar via het telefoonnummer (010) 456 04 09 en het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nesselanders, dec. 2012

Nesselanders-2012-12-156x220

Nesselande in kaart